Obchod-Zero Waste
ÚVOD KATALOG NOVINKY AKCE SLEVY SKLADEM OBCHODNÍ PODMÍNKY KONTAKTY ODKAZY
HL. TEXT
VÝROBCE
ROZMĚR
VARIANTA
Jarorlava Podaná
Adresa
V Sedlci 213/1
Praha 6
16000
čr
67221262
nejsme plátci DPH
Telefon 775150285
.

Úvod » KOŘENÍ » Směsi koření - SE SOLÍ

. . .

Směs koření > varianta Kajunské koření > 10g / papírový sáček

Dnes je skladem 10 kusů , další zboží může být za: 2 dny
CENA 15,00 Kč
Objednat kus
Směs na maso, ryby, pečené i smažené kuřecí maso, pro přípravu salsy, na plátky rajčat pečených v troubě

Název této směsi pochází z jižní části USA, kde žijí potomci francouzských osadníků Cajunové.

Ti jsou známí svou specifickou kuchyní, ve které využívají mořské plody, zeleninu a ostré koření.

Cajunská kuchyně je kombinací francouzské a jižanské kuchyně a je typem vydatné venkovské stravy. Pochází z oblasti New Orleans v USA.


Složení: paprika sladká, chilli papričky, cayennský pepř, pepř černý, oregano, česnek, cibule, celer, sůl


Recept na klasické jídlo cajunské kuchyně Jambalaya

Suroviny: 1 lžíce sádla, 2 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 kusy rajčata, 200 g párku, 250 g rýže, 1 lžička rostlinného olej, 2 kusy zeleninové papriky a 1 lžíce Kajunského koření

Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců, Kajunské koření a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut odstát.

Recept na grilované maso:

Jedna lžíce směsi stačí na cca 4 porce. Koření vetřeme do hovězích steaků či kuřecích prsíček tak 6 hodin před grilováním, ryby směsí potíráme cca 30 minut před.

Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut postát.



Recept na Salsu:

Koření smícháme s rajčaty, cibulí a olivovým olejem
DOTAZ NA ZBOŽÍ
Jméno *:
Příjmení *:
E-mail *:
Telefon *:
Dotaz *:
* označené údaje jsou povinné
.
KOŠÍK JE PRÁZDNÝ
-skvělý, pružný a pevný, prostě dobrá volba